Неръждаеми Повърхностни покрития

Повърхностното покритие е важен елемент във всяка спецификация на неръждаема стомана. Има много различни видове повърхностни покрития, като някои от тях са свързани още с производството на неръждаемата стомана, а други се прилагат по-късно по време на обработката.

Повърхностното покритие е ключов фактор за определяне на корозионната устойчивост на повърхността на неръждаема стомана.

Също така, то е много важно при приложения, където външният вид е от съществено значение.
Поради ексклузивения характер на повърхностното покритие на много доставчици е трудно да се постигне пълна стандартизация на всички видове повърхностни покрития.

По-долу ще намерите повече информация за най-често използваните повърхностни покрития.

За други видове повърхностни покрития, моля свържете се с нашите търговци и те ще Ви помогнат:

 

EN 10088-2

AISI

ТЪРГОВСКО ИМЕ

ОПИСАНИЕ

1D

1

ГВ

Това е най-популярното ГВ покритие. Неотразяваща, грапава повърхност, често срещана в дебели листове. Обикновено, не се използва за декоративни цели.

2B

2B

MAT

Най-често срeщаното повърхностно покритие, което осигурява добра устойчивост на корозия и се характеризира с гладка, ярка, леко отразяваща повърхност. Мат е често базова повърхност, въз основата на която се създават много други покрития. Обикновено се използва за промишлено хладилно оборудване, химически инсталации и водопроводни инсталации, но не много с декоративни цели

 

2R

BA

ОГЛЕДАЛО

Силно отразяваща повърхност, по-гладка и по-ярка от 2В. ВА е също в чести случаи базово покритие за получаване на друг вид покритие след по-нататъшна обработка. Типичните приложения включват архитектурни компоненти, оборудване за хранително-вкусовата промишленост, оборудване за обществено хранене и др.

 

2J

6

ЧЕТКАНИ/СКОЧ БРАЙТ

Четкана в една посока чрез полиращи колани или четки. 2J има нискостепенна грапавост и гладка, не много отразяваща повърхност. Подходяща е за вътрешни архитектурни приложения.

 

2K

3

ЧЕТКАНИ/ САТЕН

Покритие, постигнато чрез използване на по-фини ленти или четки, които придават характерния вид „на нишки“, който се забелява по повърхности на домакински уреди като хладилници, фурни и др. Типичните приложения включват оборудване за кетъринг, асансьори, фронтове на магазини, архитектурни панели, ресторантско оборудване, контролни панели и оборудване за обработка на багаж.

 

2M

 

ДЕКОР

Специално проектирано релефно покритие с повтарящи се шарки (напр. точки, линии, оризова форма и др.) за специализирани декоративни цели. Много ниска степен на грапавост, водеща до по-висока устойчивост на корозия.

 

 

 

РИФЕЛ

Специално покритие с релефни повтарящи се шарки, които осигуряват издръжлива, непързаляща се повърхност – това е предпочитана повърхност за индустриални подове и стълби

 

 

 

СУПЕР ОГЛЕДАЛО

Изключително блестящо покритие с много силно отразяваща повърхност, използвана много с декоративни цели